top of page

Haarlemmermeer Lyceum: van Badhoevedorp in 1959 naar Floriande in 2004

 

Het Haarlemmermeer Lyceum kan bouwen op een lange onderwijsgeschiedenis. We zijn zelfs het oudste Vwo met Latijn in Haarlemmermeer. Het begon allemaal in 1959, toen de gemeente Haarlemmermeer de school als openbaar lyceum stichtte in Badhoevedorp. In 1985 werd deze verplaatst van Badhoevedorp naar Hoofddorp, waarna de gemeenteraad in 1995 besloot de school te fuseren met de Jansonius Scholengemeenschap en het Speciaal Voortgezet Onderwijs Haarlemmermeer. Vanaf dat moment ging de school verder onder de naam Solyvius College.

 

In 1997 droeg de gemeente Haarlemmermeer het bevoegd gezag over de scholen over aan de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Haarlemmermeer (SOVOH) – vanaf 2003 werkzaam onder de naam Samenwerkingsstichting Voortgezet Onderwijs Haarlemmermeer en Kennemerland (SaVO). Daarmee werd de bestuurlijke relatie met de gemeente Haarlemmermeer verbroken. Sinds 1 juli 2007 zijn de SaVO-scholen ondergebracht bij de Stichting Dunamare Onderwijsgroep, die bestaat uit 24 scholen in Haarlemmermeer en Kennemerland. Het bestuur besloot in 2000 de namen van de diverse scholen te wijzigen. Zo kreeg de locatie ‘Steve Biko’ de vroegere naam ‘Haarlemmermeer Lyceum’ terug. Onze huidige locatie in Hoofddorp-Floriande aan de Baron De Coubertinlaan betrokken we in 2004. Vanaf augustus 2014 beschikken we daarnaast over een prachtige nieuwe nevenvestiging aan de Zuidrand. Ons lyceum bestaat dan uit twee moderne schoolgebouwen en is daarmee klaar voor de toekomst...

 

Identiteit

 

Het Haarlemmermeer Lyceum is een openbare school. We willen een school zijn voor alle leerlingen, ongeacht hun afkomst, levensovertuiging of geloofsrichting. Alle leerlingen die voldoen aan de toelatingscriteria en die onze normen en waarden – zoals verantwoordelijkheid, tolerantie, rechtvaardigheid en eerlijkheid – respecteren, zijn welkom.

 

Typisch Haarlemmermeer Lyceum

 

•    Het Haarlemmermeer Lyceum kenmerkt zich door een sterk onderwijskundig profiel en een hoogwaardige leerlingbegeleiding. Dit komt onder andere tot uiting in ons Daltononderwijs en het Tweetalig Onderwijs.

•    We streven ernaar het optimale uit elke leerling te halen. Daarvoor hebben we verschillende instrumenten op het gebied van leerlingenbegeleiding paraat, zoals een modern digitaal leerlingenvolgsysteem, een elektronische leeromgeving, een uitgebreid mentorenprogramma etc.

•    Ons lyceum heeft met de nieuwe huisvesting op twee overzichtelijke locaties opnieuw bewust gekozen voor kleinschaligheid van de organisatie en het onderwijs. In een kleinschalige en warme leeromgeving komen leerlingen beter en prettiger tot prestaties.

•    Als LOOT-school (voor topsporttalenten) kunnen we onze topsporters bijzondere faciliteiten bieden, zodat zij hun schoolcarrière goed kunnen combineren met hun sportieve ambities.

•    We besteden bijzondere aandacht aan de vorming van de persoonlijkheid van de leerling. Op ons lyceum leren ze  verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen handelen, hun werk, hun omgang met anderen en hun omgeving.

 

Onderwijsrichtingen

 

Ons lyceum kent de volgende richtingen:

•    Vwo met alle profielen, met Latijn in de eerste drie jaren als verplicht vak en de keuzemogelijkheden voor Daltononderwijs of het TweeTalig Onderwijs.

•    Havo met alle profielen, met de keuzemogelijkheden voor Daltononderwijs of het TweeTalig Onderwijs.

•    Mavo met alle sectoren, met de keuzemogelijkheid voor het TweeTalig Onderwijs.

 

Overzichtelijke organisatie

 

Op ons lyceum werken zo’n 120 docenten, verspreid over twee moderne locaties. De schoolleiding bestaat uit de rector, twee plaatsvervangende rectoren (één per locatie) en zes teamleiders (drie teamleiders per locatie). Voor de ondersteuning zijn er o.a. coördinatoren, technisch onderwijsassistenten, de leerlingenadministratie, een receptioniste en conciërges.

Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen. Hier kunt u uw verhaal kwijt en uw bezoekers meer over uzelf vertellen.

bottom of page